U bent hier

Dag van de Hoop

28 mei 2020 | 09:00 - 17:00
Landelijk

 

Elk schooljaar kent hoopvolle momenten. Momenten die je zin geven en waar je energie van krijgt. Bijvoorbeeld als je een compliment krijgt of als kinderen of collega’s een ander helpen. Met zoveel mogelijk scholen willen we tijdens de Dag van de Hoop op donderdag 28 mei 2020 aandacht geven aan deze mooie momenten. Vanwege de coronacrisis pakken we het dit jaar heel anders aan.

Leerkrachten van alle Nederlandse scholen zijn vanwege de coronacrisis hard aan de slag om onderwijs op afstand te organiseren. Maar hoe geef je als school concreet handen en voeten aan je identiteit in thuisonderwijs? Hoe stel je als school ouders in staat om aan het begin van de dag op een soortgelijke manier met hun kinderen te starten als in de klas?

Uitgeverij Kwintessens en Verus hebben de handen ineengeslagen en het online platform START gelanceerd. Met dit digitale platform bieden beide organisaties levensbeschouwelijke en hoopvolle dagopeningen voor thuis aan. Er valt tenslotte een hoop te bespreken.

Online platform start.verus.nl

Het aanbod op het digitale platform (online content voor telefoon, tablet en computer) is in vijf niveaus beschikbaar: voor het primair onderwijs (onderbouw, middenbouw en bovenbouw) en het voortgezet onderwijs (onderbouw en bovenbouw). Voor alle niveaus is er op iedere schooldag nieuwe content beschikbaar. Deze content bestaat afwisselend uit video’s, (vertel)verhalen, reflectievragen en opdrachten.

Dag van de HOOP 2020

Verus organiseert sinds 3 jaar de succesvolle HOOP campagne. Hierin gaan we rond het thema HOOP met zoveel mogelijk scholen en leerlingen aan de slag om een positieve beweging op gang te brengen.

Samen met onze vaste campagne ambassadeurs Elbert Smelt en Rinke Verkerk geven we dit jaar met START op een alternatieve manier invulling aan de HOOP campagne, waarbij we ernaar streven om op 28 mei samen met zoveel mogelijk scholen en leerlingen de Dag van de Hoop te kunnen vieren. Daarom organiseren we dit jaar op 28 mei -de Dag van de Hoop- een online pinksterviering voor het primair en voortgezet onderwijs: hope doe je samen!.

Online pinksterviering op 28 mei: hopen doe je samen!

Het nieuwe normaal is voor veel scholen nog even wennen. Om scholen te ondersteunen en ontzorgen bieden Verus en Uitgeverij Kwintessens daarom de mogelijkheid om leerlingen thuis en op school tegelijkertijd te laten deelnemen aan een hoopvolle online pinksterviering voor PO en VO.

Doe mee met de pinksterviering via start.verus.nl of YouTube. Ook achteraf te bekijken! Meer informatie over de pinksterviering

Wil je op de hoogte gehouden worden?

Nieuws over de Dag van de Hoop 2020 publiceren we in onze wekelijkse nieuwsbrief. Wil je persoonlijk op de hoogte gehouden worden, klik dan hieronder op de groene knop en vul je gegevens in.

 

Hou me op de hoogte

 

 

Vragen of opmerkingen?

afbeelding van Bjorn Meulendijks
marketing manager
0348 74 44 87