U bent hier

Dag van de Hoop

6 jun 2019
Landelijk


Elk schooljaar kent hoopvolle momenten. Momenten die je zin geven en waar je energie van krijgt. Bijvoorbeeld als je een compliment krijgt of als kinderen of collega’s een ander helpen. Met zoveel mogelijk scholen willen we tijdens de Dag van de Hoop op donderdag 6 juni aandacht geven aan deze mooie momenten. Elbert Smelt en Rinke Verkerk zijn de Hoop-ambassadeurs.

Van Pasen tot Pinksteren

Verus is partner van The Passion die op 18 april wordt uitgezonden door KRO/NCRV/EO. Het evenement brengt  mensen bij elkaar met verschillende achtergronden: gelovig, spiritueel of zoeken naar saamhorigheid. Vanaf het moment van The Passion werken we in een campagne toe naar de Dag van de Hoop op 6 juni. Dit doet Verus samen met scholen, de EO, PKN, Stichting Present en de Vrije Universiteit van Amsterdam. Organisaties die hoopvolle verhalen willen delen nodigen wij van harte uit zich aan te sluiten.

Hoe kun je meedoen?

Meedoen is heel eenvoudig en aanmelden is niet nodig. Verus zal via een app ideeën, materialen en activiteiten aanbieden om scholen te ondersteunen.

Hiermee kun je aan de slag om over hoop te DENKEN, iets te DOEN waardoor een ander hoop krijgt, met elkaar te VIEREN dat er hoop is om de wereld iets mooier te maken en deze verhalen met elkaar en anderen te DELEN. Zo kunnen schoolleiders, leraren en leerlingen zich vanaf 18 april voorbereiden op de Dag van de Hoop.

Scholen krijgen onder andere vlogs met voorbeelden om iets voor een ander te doen, ze kunnen een kaart sturen aan iemand die een positief bericht kan gebruiken, een maaltijd maken voor eenzamen, een top 10 samenstellen van songs die hen hoop hebben gegeven etc.

Hoe bestel je campagnematerialen?

In april hebben scholen die lid zijn van Verus een promotiepakket ontvangen. Campagnematerialen bestellen gaat via de website ikhebhoop.nl. Bestel ze op tijd!

Samen gaan we voor een fantastische Dag van de Hoop, waarin we met elkaar momenten van hoop brengen en delen. Doe je ook mee?

 

Vragen of opmerkingen?

marketing manager
0348 74 44 87