U bent hier

Conferentie 100 jaar vrijheid van onderwijs

17 nov 2017 | 09:30 / 17:00
Doorn

Op 17 november 2017 organiseert Verus samen met de profielorganisaties ISBO, LVGS, VBS, VGS  en VOS/ABB een landelijke conferentie over 100 jaar vrijheid van onderwijs.

De (financiële) gelijkstelling van het openbaar en bijzonder onderwijs die in 1917 tot stand kwam heeft ertoe geleid dat er in Nederland een diversiteit aan scholen is ontstaan. Met de andere profielorganisaties willen we in beeld brengen wat dit 100-jarig jubileum voor het verleden, heden en de toekomst betekent. Dit doen wij met een gezamenlijk congres.

Wat kunt u verwachten?

Een van de sprekers is BEN VERMEULEN, hoogleraar, lid van de Raad van State en specialist in het Nederlandse en internationale onderwijsrecht. Hij zal ingaan op de huidige maatschappelijke situatie in relatie tot het onderwijsbestel en een aantal recente ontwikkelingen daarin. MAARTEN SIMONS, hoofddocent Educatie en samenleving aan de Katholieke Universiteit van Leuven, zal vanuit pedagogisch en onderwijskundig perspectief over de vrijheid van onderwijs spreken. HENRIËTTE MAASSEN VAN DEN BRINK, onder andere hoogleraar Evidence based education aan de Universiteit Maastricht en voorzitter van de Onderwijsraad, zal ingaan op de toekomst van het Nederlandse onderwijs in relatie tot artikel 23 van de Grondwet.

U hoeft niet alleen te luisteren: u gaat ook met elkaar in gesprek over de toekomst van het onderwijs en uw droomschool. Trendwatcher FARID TABARKI denkt daarbij met u mee.

Meer informatie en aanmelden