U bent hier

Algemene ledenvergadering Verus

3 dec 2021 | 11:00 - 14:00
Online

Als lid van Verus ben je van harte welkom op de Algemene Ledenvergadering (ALV) van vrijdag 3 december 2021, de tweede ALV van dit jaar. Het programma wordt via een livestream uitgezonden, met mogelijkheid tot interactie.

Meld je aan

De ALV zal bestaan uit twee delen. Je wordt uitgenodigd om beide delen bij te wonen. Daarnaast is het ook mogelijk één deel van de vergadering te volgen.

1.    11.00-12.30u: Formeel deel van de ALV

Tijdens het eerste deel van de vergadering nemen we je mee in de actuele stand van zaken. We informeren je graag over de Begroting 2022, het Rentmeesterprogramma en de campagnes die Verus in voorbereiding heeft. Daarnaast leggen we je de benoeming van twee RvT-leden voor en ter vaststelling de contributie 2022.

Na een korte pauze gaan we door met het tweede deel.

2.    12.45-14.00u: Themabespreking over het advies van de Onderwijsraad over de vrijheid van onderwijs

Onlangs publiceerde de Onderwijsraad het advies Grenzen stellen, ruimte laten over de vrijheid van onderwijs, waarin de democratische rechtstaat een centrale rol krijgt. Tijdens deze themabespreking gaan we dieper in op het thema vrijheid van onderwijs en democratie met -in het bijzonder- aandacht voor dit advies van de Onderwijsraad.

Hoe kwam het advies van de Onderwijsraad tot stand? Wat is de plek van religie en levensbeschouwing eigenlijk in een democratische rechtstaat? Hoe kun je verschillen waarderen in de samenleving en wat merk je van deze verschillen in de lerarenkamer? Drie gasten delen hierover hun gedachten en gaan in gesprek met elkaar:

  • Edith Hooge (voorzitter Onderwijsraad en hoogleraar Onderwijsbestuur)
  • Sophie van Bijsterveld (hoogleraar Religie, recht en samenleving) en
  • Jan Jacob van Dijk (voorzitter College van Bestuur Christelijke Onderwijs Groep Vallei & Gelderland-Midden)

Uiterlijk vrijdag 26 november aanstaande ontvang je de agenda en de vergaderstukken.

Uitnodiging niet ontvangen?

Alle leden hebben een uitnodiging ontvangen op het e-mailadres dat bij ons bekend is. Mocht deze uitnodiging jou onverhoopt niet hebben bereikt, check je spambox of mail naar Marijke Floris, bestuurssecretaris: mfloris@verus.nl.

Datum

Vrijdag 3 december 2021

Tijd

11.00-14.00 uur

Locatie

Digitaal (via livestream)

Digitaal

De ALV vindt digitaal plaats, conform artikel 6 in de ‘Tijdelijke wet COVID-19 Justitie en Veiligheid’.

 

Meld je aan

 

Vragen of opmerkingen?

afbeelding van Marijke Floris
adviseur governance, cultuur en organisatie / secretaris RvT Verus
0348 74 44 21