U bent hier

Algemene ledenvergadering

13 nov 2015 | 09:45 - 12:45
Bomencentrum Nederland in Baarn

U bent van harte welkom op onze algemene ledenvergadering op 13 november. Het belooft een boeiende ochtend te worden. Topspreker prof. dr. Gert Biesta is erbij! Deze invloedrijke denker en onderwijspedagoog zet de ideeën uit zijn nieuwste boek Het prachtige risico van het onderwijs uiteen. Daarna gaan we met hem in gesprek om de vertaalslag naar de praktijk te maken.

We starten het programma met het formele gedeelte over o.a. de jaarrekening 2014 en het activiteitenplan voor 2016 met het daaraan gekoppelde contributiebesluit. 

Na een korte pauze gaan we verder met de lezing van Gert Biesta. Hij laat zien dat we doelen in het onderwijs breder moeten stellen dan alleen meetbare opbrengsten en resultaten. Een toekomst openen betekent een kind vertrouwen schenken, juist ook als er geen enkel 'bewijs' is dat het kind dat vertrouwen aankan. Volgens hem moet als eerste de vraag worden gesteld wat je met onderwijs wilt bereiken.

Maar wat betekent dit nou voor de dagelijkse onderwijspraktijk? Drie leden van Verus gaan daarover met hem in gesprek:

  • Christien de Graaff, lid college van bestuur Alfa College
  • Koos Neuvel, directeur-bestuurder christelijke scholengemeenschap Dingstede
  • Rion Pennings, voorzitter college van bestuur Hub Noord-Brabant

Ook de mensen in de zaal kunnen vragen stellen en inzichten delen.

We sluiten de algemene ledenvergadering af met een gezamenlijke lunch.

Programma

  • 9:15 inloop
  • 9:45 formeel deel ALV
  • 11:00 pauze
  • 11:15 Gert Biesta
  • 12:45 lunch

Voor wie

De algemene ledenvergadering is het hoogste orgaan van de vereniging, daar zijn schoolbestuurders van harte welkom. Ook als u niet deel uitmaakt van het bestuur van uw onderwijsinstelling maar bijvoorbeeld toezichthouder, directeur, leerkracht of ouder bent, bent u van harte welkom bij het onderdeel met prof. dr. Gert Biesta.

Wanneer

13 november 2015

Tijd

9.45-12.45 uur. We ontvangen u graag vanaf 9.15 uur met een kop koffie of thee. Desgewenst kunt u na afloop gebruik maken van de lunch. Dit dient u bij aanmelding op het formulier door te geven.

Locatie

Bomencentrum Nederland, Zandheuvelweg 7, 3744 MN Baarn

Aanmelden

Meld u aan voor deze algemene ledenvergadering