U bent hier

24-uurs sessie persoonlijk leiderschap startende bestuurders

3 nov 2022 | 14:00 - 4 nov 2022 | 14:00
Soesterberg

Als nieuwe bestuurder in het onderwijs komen er veel onbekende zaken op je af en ongetwijfeld heb je een boel vragen. Met wie kun je het daarover hebben? It's lonely at the top. Veel beginnende bestuurders ervaren dan ook een zekere eenzaamheid in hun rol. Hoe fijn zou het zijn om deel uit te maken van een professioneel netwerk, waarin twijfels, onzekerheden en ook successen en best practices besproken kunnen worden? Verus wil jou zo'n veilige omgeving bieden.

Wij hebben een uitgebreid netwerk van leden. Daar zitten ook veel nieuwe bestuurders bij, die vaak met dezelfde dingen zitten. Door de waan van de dag komt hun persoonlijke ontwikkeling vaak op het tweede plan te staan. Ze hebben geen tijd om stil te staan bij wezensvragen, terwijl die nu juist bepalend zijn voor hun profilering en positionering. Dat kan anders!

24-uurs bijeenkomst

Daarom bieden we nieuwe onderwijsbestuurders de gelegenheid om in een aaneensluitend programma van 24 uur meer zicht te krijgen op zichzelf, hun taken en hoe ze zich tot hun nieuwe omgeving verhouden. Dit alles in een sfeer van veiligheid en vertrouwen. Ontstaat hieruit de behoefte om elkaar daarna vaker te ontmoeten, dan kunnen we dit faciliteren.

We bieden je de mogelijkheid om jezelf in je nieuwe rol beter te leren kennen en een netwerk met gelijkgestemde professionals op te bouwen. We zetten daarbij een aantal krachtige instrumenten in voor je persoonlijke groei. Het programma is geen doorsnee management programma. Onze aanpak is inspirerend, ontroerend, verrassend en verfrissend en van persoonlijke waarde voor jou!

Wat levert het je op?

 • Zicht op je eigen professionele identiteitsdriehoek (zie kader)
 • Een gedegen basis op het gebied van governance
 • Een hernieuwde kijk op leiderschap
 • Uitbreiding van je eigen netwerk
   

Identiteitsdriehoek

 • Ik: wie ben ik, wat zijn mijn drijfveren, wat is mijn autobiografisch perspectief?
 • Vak: hoe kijk ik naar mijn rol, mijn vak, door welke denkers ben ik in mijn werk beïnvloed?
 • Context: binnen welke context vervul ik mijn rol, hoe verloopt de governance in mijn organisatie, wat kan ik vertellen over de rolhygiëne binnen mijn organisatie?
 • Waardenfascinatie: door welke waarden word ik gedreven, op welke wijze wil ik een bijdrage leveren aan waardencreatie, ga ik voor meetbaar of merkbaar?

Voor wie

Beginnende onderwijsbestuurders. Dit kan zijn dat je voor het eerst de rol van bestuurder vervult, maar het kan ook zijn dat je de rol wel kent, maar nieuw bent in het onderwijs. De 24-uurs sessie is alleen voor leden van Verus!

Data, locaties en tijd

De 24-uurs bijeenkomst duurt van twee uur 's middags tot de volgende middag twee uur.

 • 3 en 4 november 2022, locatie Kontakt der Kontinenten in Soesterberg

Prijs

De kosten voor deelname bedragen € 450,- (kosten verblijf en vragenlijst Management Drives). We brengen geen kosten in rekening voor de inzet van onze adviseurs.

Beoordelingen deelnemers

 • De 24-uurs bijeenkomst heeft mij inzicht gegeven in mijzelf (via Managemant Drives) en dat geplaatst in een perspectief van samenwerking. Ik heb een duidelijker beeld over de rolverdeling tussen RvT, bestuur en schoolleiding en daarnaast heeft de bijeenkomst mij gesterkt in mijn positie en mij met meer zelfvertrouwen naar huis laten gaan. Raoul Majewski, rector-bestuurder Emmaus College
   
 • Afwisselend, leerzaam en praktisch toepasbaar onder leiding van twee zeer kundige en  goed op elkaar ingespeelde cursusleiders en dat alles in een vertrouwde sfeer. Marc van Riet, conrector en lid dagelijks bestuur Develstein College
   
 • Leiders van nu moeten op zichzelf vertrouwen om inhoud te geven aan de manier waarop zij leiden. In deze 24 uurs sessie heb ik erbij stilgestaan vanuit welke drijfveren ik handel en leiding geef, en heb ik mijn zelfkennis daarover verdiept, zodat ik me bewuster ben geworden van mijn kwaliteiten en eventuele blinde vlekken. Daarnaast hebben we in gesprek met elkaar de kracht van een aantrekkelijk verhaal onderzocht. Een verhaal dat helpt om anderen mee te nemen en je dieper met hen te verbinden. Rudie Bilder, bestuurder VCO Midden- en OOst-Groningen

Meer weten?

Wil je eerst meer informatie voor je besluit je aan te melden? Mail je gegevens en telefoonnummer dan naar: Marijn van den Berg: mvandenberg@verus.nl. Ze neemt zo snel mogelijk contact met je op!

 

Meld je meteen aan

 

Vragen of opmerkingen?

afbeelding van Marijn van den Berg
adviseur governance, cultuur en organisatie
0348 74 44 41