U bent hier

Thema-avonden voor ouders

Wilt u een bijzondere avond voor de ouders van uw school organiseren? Thema-avonden kunnen worden aangevraagd door de school of de oudergeleding binnen de school. Ze zijn geschikt voor zowel basis- als voortgezet onderwijs, tenzij anders vermeld.

Wat drijft uw puber?

Als ouder wilt u dat uw kind zich thuis voelt op school en zijn best doet. Graag wilt u uw kind daarbij helpen. Maar hoe? Vindt u het ook moeilijk om uw puber echt te bereiken en te motiveren? Adviseurs van Verus bieden u daar handvatten voor. We gebruiken Management Drives Junior, een methode om drijfveren, sterke punten en valkuilen in kaart te brengen. U begrijpt beter wat uw kind motiveert en hoe u het kunt bereiken en ondersteunen. Een interactieve en inspirerende bijeenkomst voor ouders/verzorgers en, indien gewenst, samen met leerlingen. (voortgezet onderwijs)

Positive Behavior Support: opvoeden in vertrouwen

Wat gebeurt er met het klimaat op school èn thuis als we onze aandacht richten op bemoedigen in plaats van straffen? Als we het gewenste gedrag belonen en de aandacht voor het ongewenste gedrag zo klein mogelijk houden? De PBS-adviseur van Verus, die binnen zijn eigen school ook nauw met ouders samenwerkt, vertelt over de achtergronden van PBS en gaat in op de vraag of deze manier van 'zien' eveneens kan worden ingezet in de opvoeding thuis. (voortgezet onderwijs)

Wat moet ik met die Bijbelverhalen?

Misschien denkt u wel eens ‘waar heeft mijn kind het over?’ als het thuis vertelt over een Bijbelverhaal dat het op school heeft gehoord. Of vraagt u zich af waarom de school die verhalen zo belangrijk vindt en wat u er thuis mee moet. Tijdens deze ouderavond(en) gaan we in gesprek over de betekenis die Bijbelverhalen kunnen hebben, ook voor niet-gelovigen. (primair onderwijs)

Geluk, kun je dat leren?

Al eeuwen lang is ‘geluk’ een belangrijk thema. Grote filosofen schreven erover. Momenteel is het een populair onderwerp van wetenschappelijk onderzoek met vele boeken tot gevolg. Maar wat is geluk eigenlijk en hoe bereik je het in deze tijd? En: kunt u uw kinderen helpen om gelukkige mensen te worden? Deze bijeenkomst nodigt uit tot het delen van ervaringen en eigen wijsheid en reikt inzichten, beelden en materiaal aan voor u als opvoeder. Bij voorkeur combineren we deze bijeenkomst met ‘geluksbrengers’: een gezamenlijke maaltijd, mooie muziek, een stiltemoment in de natuur of een inspirerende locatie. (primair onderwijs)

Prijs

Deze prijzen gelden tot 30 deelnemers. Bij meer dan 30 deelnemers wordt de prijs in overleg bepaald.

  • Wat drijft uw puber?: € 750,-
  • Positive Behavior Support: opvoeden in vertrouwen: € 560,-
  • Wat moet ik met die Bijbelverhalen?: € 560,-
  • Geluk, kun je dat leren?: € 560,-

 

Vraag een thema-avond aan

Vragen of opmerkingen?

adviseur ouderbetrokkenheid
0348 74 44 04
medewerker verenigingszaken
0348 74 44 03