U bent hier

Kloosterretraite

Wat bezielt mensen… om in het onderwijs te werken? Wat drijft leraren en schoolleiders in hun vak en als persoon? Wat geeft energie voor je werk op school, en waardoor lekt die juist weg? Wat draag je mee als ballast, en waaraan laad jij jezelf weer op? Werken in het onderwijs vraagt veel van je, en je doet je werk met wie jij bent als persoon. Hoe verbind je dat wat wezenlijk is voor jou, met wat je essentieel vindt in je werk?

Die vragen staan centraal in de kloosterretraites die Verus organiseert. Ga met een kleine groep collega’s ruim 24 uur het klooster in om aandacht te geven aan de dingen die er toe doen, voor jezelf en voor je werk. In het kloosterregime van rust, ritme en ruimte kom je tot wat voor jou wezenlijk is en wat werken in het onderwijs de moeite waard maakt.

‘Je komt los van de dagelijkse beslommeringen en ontdekt wat er echt toe doet’

Verschillende werkvormen brengen de deelnemers tot zichzelf, hun wortels en dromen. We nemen deel aan de vieringen, wandelen in tweetallen, spreken de broeders, we lezen een tekst en er is de tijd voor het goede gesprek. Los van een schoolbel die de dag regeert, de dagelijkse deadlines en andere verplichtingen komen we tot waar voor jou de kern ligt.

Voor wie

Schoolleiders en/of docenten in PO en VO

Wanneer

Donderdag 10 t/m vrijdag 11 oktober 2019

Locatie

Dominicanenklooster Huissen

Ook in company

De retraites zijn ook in company te boeken (er gelden dan andere tarieven). Vraag om een vrijblijvende offerte.

Duur van de retraite

donderdag 10.30 uur tot vrijdag 14.30 uur

Prijs

€ 350,-

Wat zeggen eerdere deelnemers?

“Het is een rustpunt en een bezinningsperiode: waar kom je vandaan, waar sta je nu, waar wil je heen, waarom we doen wat we doen, en vanuit welke waarden?’ Het is ‘geestelijke zorg voor gezonde werknemers’ en dat is goed voor je persoonlijke ontwikkeling. (teamleider VO-school)

“Het programma was goed, en ook met goede werkvormen. Soms doe je iets alleen, dan in kleine groepen. Omdat het in een klooster is, moet je natuurlijk wel openstaan voor de religiositeit van de omgeving, maar je hoeft echt niet perse gelovig te zijn. Lekker dat je bij een wandeling bijvoorbeeld kon kiezen voor religieuze of juist niet-religieuze liedteksten.“ (leerkracht PO-school)

 

Meld u aan

 

Foto: Mark Broersen

Vragen of opmerkingen?

afbeelding van Aart Jon Schimmel
adviseur identiteit
0348 74 44 88