U bent hier

Zin in onderwijs

Wortels en vleugels. Dat is toch wat we onze kinderen, leerlingen en studenten willen geven: diepe wortels en sterke vleugels! Aandacht voor de verbinding tussen die twee vraagt eigenlijk ook hetzelfde van elke medewerker in de school.

Je zou zelfs kunnen zeggen dat de mate waarin een school erin slaagt haar maatschappelijke opdracht tot een succes te maken (mede) afhangt van de manier waarop elke docent, conciërge en leidinggevende verworteld in het leven staat. Of hij of zij zelf in staat is om handen en voeten, en zelfs vleugels te geven aan zijn of haar diepste overtuigingen.

Als dat het geval is, dan ontstaat als vanzelf het goede gesprek, waarin verhalen worden verbonden en betekenis krijgen. Het verhaal van ieder mens, het verhaal van de school en het verhaal van de traditie waarin we staan. 

Onder de noemer ‘Zin in onderwijs’ begeleidt Verus scholen die hun medewerkers willen helpen de eigen verhalen op te diepen en te verbinden tot een betekenisvol geheel. Het helpt om medewerkers weer op een geïnspireerd verhaal te laten komen. Om het goede gesprek te kunnen voeren en de school als unieke gemeenschap te versterken.

Gericht op úw behoefte

Verus zoekt daarbij altijd naar een programma op maat en naar wegen om ‘zin’ in beide betekenissen structureel in te bedden in de school. Soms is dat een jaarlijks 24-uurs programma in een klooster voor alle nieuwe docenten en soms gaat eerst een directieteam met zichzelf aan de slag.

Het is echter altijd gericht op het vernieuwen van het geheim van de vreugdevolle betekenis die het werken in het onderwijs in zich draagt.

Prijs

Op basis van offerte

Vragen of opmerkingen?

afbeelding van Pim Kalkman
adviseur identiteit / PBS-coach
0348 74 44 86