U bent hier

Op een creatieve manier in gesprek met ouders

Wilt u op een speelse maar effectieve manier in gesprek met ouders over opvoeding, onderwijs en de vorming van hun kinderen? Over de samenwerking met de school en de wederzijdse wensen en verwachtingen? Wij helpen u daar graag bij met een vertelvoorstelling of ons inspiratiespel.

Vertelvoorstelling

Wilt u op een andere en aantrekkelijke manier met ouders in gesprek over wat zij voor hun kinderen belangrijk vinden om te leren voor het leven en wat ze daarvan terugzien op school? Met álle ouders, of ze nu gelovig zijn of niet? Boek dan een korte vertelvoorstelling van verhalenverteller Guido de Bruin.

Met zo’n verhaal – een Bijbelverhaal of sprookje – en de bijbehorende gespreksvorm komt het gesprek tussen ouders en team gegarandeerd op gang! De opbrengst kunt u desgewenst gebruiken voor uw identiteitsbeleid. Zo werkt u aan inhoudelijke ouderbetrokkenheid!

Duur

1 avond van ca. 2 uur

Prijs

€ 1.120,-

Inspiratiespel

Ook ons inspiratiespel is heel geschikt om het gesprek op gang te brengen tussen school en ouders. In deze variant van het eeuwenoude ganzenbordspel gaat het om vragen over persoonlijke ervaringen en inspiratiebronnen, over samenwerking, over nieuwe mogelijkheden in de school én over de zorgen en beelden die er soms leven.

Op een ontspannen manier raken de spelers met elkaar in gesprek en ontdekken ze hoe zij als partners willen bijdragen aan een goede toekomst voor alle kinderen.

We verwerken de uitkomsten van het spel voor u tot een document met suggesties en adviezen. Eén spel blijft ook op school achter zodat het opnieuw kan worden gespeeld.

Duur

 1 avond van ca. 2,5 uur

Prijs

€ 1.120,-

Inclusief voorbereiding, begeleiding spel, uitwerking antwoorden, achtergrondinformatie en advies, telefonische nabespreking. U krijgt er gratis een speldoos bij om later zelf nog eens te kunnen gebruiken.

Vragen of opmerkingen?

afbeelding van Monica Neomagus
adviseur ouderbetrokkenheid
0348 74 44 04
afbeelding van Guido de Bruin
adviseur identiteit / verhalenverteller
0348 74 44 13

"Door de vertelvoorstelling ontstonden open gesprekken die intensief en persoonlijk waren."

Harm Kroeze, directeur CBS Het Talent in Heerde