U bent hier

Maak in 1 dag een strategische koers die werkt

Het maken van een strategisch koers is geen dagelijkse kost. Als zo'n koers na weken van hard werken eindelijk klaar is en het plan ligt op tafel, dan wil je ook dat er iets mee gedaan wordt. En daar schort het nogal eens aan. Veel plannen zijn te dik en te abstract. Er is geen draagvlak voor en ze verdwijnen meestal in een la. Dat moet anders. Hoe fantastisch zou het zijn om een strategische koers te maken die inspiratie en richting geeft en echt gedragen en gedeeld wordt? En daar helpen wij je graag bij.

Een compact plan dat werkt

Wij bieden een compact en compleet programma van 1 dag om bouwstenen op te halen voor een doelgerichte strategische koers voor de komende jaren. Alle aspecten die belangrijk zijn voor een goede schoolorganisatie worden hierin meegenomen: de organisatie als geheel, haar strategie en doelen, het leiderschap en haar medewerkers. Deze aanpak is geschikt voor alle schoolorganisaties. 
 
In ons programma doorlopen we de drie stappen: denken, bouwen en delen.

In elke stap reiken we concrete vragen en activerende werkvormen aan. We stropen de mouwen op en gaan aan de slag. Daardoor kunnen we in korte tijd toewerken naar een inspirerende, richtinggevende strategische koers met draagvlak.

Het eindproduct zijn de bouwstenen voor een strategisch visiedocument, een schoolplan met concrete uitwerkingen in jaarplannen of een organisatie-brede infographic. Uiteindelijk gaat het erom dat iedereen in de organisatie zich herkent in de uitgestippelde koers én daadwerkelijk gaat doen wat is afgesproken.

Het programma is speciaal ontworpen voor onderwijsorganisaties. We sluiten daarbij goed aan bij de dagelijkse praktijk en het verhaal van  de school. Alle relevante invalshoeken nemen we mee in de te nemen stappen. Wij weten precies welke stakeholders erbij betrokken zouden moeten worden en waarom.

Wat levert het je op?

Na 1 dag heb je een strategische koers waar iedereen in je organisatie mee verder wil werken, vanuit een gedeelde missie en visie en met duidelijke keuzes en concrete afspraken.

Voor wie?

Multidisciplinair team van bestuurders, schoolleiders en teams

Duur

1 dag - eventueel op te delen in 2 dagdelen.

Prijs

Ledentarief: € 4.500,-

Meer informatie

Neem gerust contact op als je vragen hebt of als je wilt weten of het misschien wat voor je is. We helpen je graag verder!

Vragen of opmerkingen?

afbeelding van Marijn van den Berg
adviseur governance, cultuur en organisatie
0348 74 44 41
afbeelding van Sander Klaasse
adviseur governance, cultuur en organisatie
0348 74 44 49