U bent hier

Financieel in control

Veel bestuurders of schoolleiders hebben dagelijks meer klussen, gesprekken en organisatorische zaken dan in een werkdag passen. Een degelijke financiële meerjarenplanning maken schiet er al snel bij in of wordt in te weinig tijd gemaakt.

Dat is jammer, omdat gezonde financiën helpen de onderwijsvisie te realiseren. Dankzij een goede planning reserveert u bijvoorbeeld geld voor investeringen in ICT, waardoor de werkdruk lager wordt of u hebt een jaar een grotere formatie dan op het oog financieel verantwoord is, maar daardoor vervangt u tijdig een oudere medewerker en voorkomt u een personeelstekort.

Goed onderwijs door financieel beleid. Maar hoe?

Financiën en goed onderwijs voelen als twee werelden, maar zijn het niet. Het een maakt het ander mogelijk. Verus ondersteunt scholen om controle te krijgen over de financiën. Niet met een standaardverhaal, alleen wat tips, maar binnen de context van de onderwijsvisie.

Wat kan Verus voor u betekenen?

Ten eerste een adviesgesprek om financieel beleid uit te stippelen waardoor uw personeelsplanning en onderwijsvisie haalbaar zijn zonder grote financiële risico's. 

Het is ook mogelijk Verus als sparringpartner te gebruiken voordat stukken naar de raad van toezicht gaan, of als er verantwoording bij een inspecteur moet plaatsvinden. 

Maar de meerwaarde van Verus zit vooral in het verstaan van de onderwijstaal, de context en het advies op maat. Met een goed financieel beleid hebt u een zorg minder en krijgt het onderwijs de aandacht die het verdient.

Vragen of opmerkingen?

afbeelding van Genno Wolthers
adviseur bedrijfsvoering en financieel beleid / verenigingsadviseur
0348 74 44 38