U bent hier

Zorgactie 2022

Alle medewerkers en hun gezinsleden binnen het Verus-collectief ontvangen tot maximaal 5% korting op de basis zorgverzekering en 10 tot 15% op alle aanvullende (tand)verzekeringen. Voor onderwijspersoneel regelen we extra dekkingen voor aandoeningen die veel voorkomen in de sector. Dit kunnen we doen doordat er veel medewerkers, vrijwilligers, gepensioneerden en gezinsleden van schoolorganisaties deelnemen: samen sterker.

Wat is het beste pakket voor jou?

Vergelijk je zorgpakket met de pakketten van de collectieve zorgverzekeringen van Verus.

Vergelijk zorgpakketten

Enkele voordelen van onze collectieve zorgverzekeringen

  • Tot maximaal 5% korting op de basisverzekering
  • 10-15% op de aanvullende (tandarts)verzekeringen
  • Voor werknemers en hun meeverzekerde gezinsleden zijn er specifieke dekkingen in de aanvullende verzekeringen mogelijk. Per verzekeraar zijn er verschillende afspraken gemaakt. Jij bepaalt zelf welke verzekering het best bij je past.

Overstappen? Ga naar een van onderstaande websites en regel het online. Je treft hier ook meer informatie en de voorwaarden aan.

Al verzekerd bij Zilveren Kruis, VGZ of Pro Life?

Lees hoe je in het collectief van Verus stapt en gebruik kunt maken van de korting.

Voorkom dat je moet bijbetalen in de budgetvariant

  • Een aantal van de zorgverzekeraars waar Verus mee samenwerkt hebben ook een budgetvariant als goedkoopste oplossing, deze oplossing is niet altijd voor iedereen de beste oplossing, er zitten namelijk wat consequenties aan vast: je kunt namelijk niet altijd terecht bij het ziekenhuis of de behandelaar van jouw keuze.
  • Kijk voordat je een afspraak maakt of kiest voor de budgetvariant eerst bij de zorgzoeker van je zorgverzekeraar bij welke geselecteerde ziekenhuizen en zorgverleners je de behandeling (volledig) vergoed krijgt.
  • Als je niet naar een van de geselecteerde ziekenhuizen of gecontracteerde zorgverleners gaat, betaal je een deel van de kosten zelf. Zilveren Kruis en Pro Life betalen in dit geval 75% van het gemiddeld door hen gecontracteerde tarief.
  • Bij VGZ kun je met de basiskeuze bij dezelfde ziekenhuizen terecht als met de ruime keuze. Indien je zorg afneemt bij een niet gecontracteerde zorgverlener, wordt 70% vergoed (bij de ruime keuze is dit 80%).

Breng je collega's op de hoogte

Om collega’s te informeren over de zorgactie, kun je hier een voorbeeldtekst downloaden.

Wil je nog wat weten?

Bekijk ons overzicht met veelgestelde vragen hier. Als je nog vragen hebt, bel of mail dan gerust met Lex Joosten.

Vragen of opmerkingen?

afbeelding van Lex Joosten
teamleider Voordeeldiensten & Verenigingszaken
0348 74 44 35