U bent hier

Zorgactie 2021

Iedereen binnen het Verus-collectief ontvangt 5% korting op de basis zorgverzekering en 10 tot 15% op alle aanvullende (tand)verzekeringen. Voor onderwijspersoneel regelen we extra dekkingen voor ziektebeelden die veel voorkomen in de sector. Dit kunnen we doen doordat er veel medewerkers, vrijwilligers, gepensioneerden en gezinsleden van schoolorganisaties deelnemen: samen staan we sterker.

Wat is het beste pakket voor u?

Vergelijk uw zorgpakket met de pakketten van de collectieve zorgverzekeringen van Verus.

Vergelijk zorgpakketten

Enkele voordelen van onze collectieve zorgverzekeringen

  • 5% korting op de basisverzekering
  • 10-15% op de aanvullende (tandarts)verzekeringen
  • Voor werknemers en hun meeverzekerde gezinsleden zijn er specifieke dekkingen in de aanvullende verzekeringen mogelijk. Per verzekeraar zijn er verschillende afspraken gemaakt. U bepaalt zelf welke verzekering het best bij u past.

Overstappen? Ga naar een van onderstaande websites en regel het online. U treft hier ook meer informatie en de voorwaarden aan.

Al verzekerd bij Zilveren Kruis, VGZ of Pro Life?

Lees hoe u in het collectief van Verus stapt en gebruik kunt maken van de korting. 

Voorkom dat u moet bijbetalen in de budgetvariant

  • Een aantal van de zorgverzekeraars waar Verus mee samenwerkt hebben ook een budgetvariant als goedkoopste oplossing, deze oplossing is niet altijd voor iedereen de beste oplossing, er zitten namelijk wat consequenties aan vast: u kunt namelijk niet altijd terecht bij het ziekenhuis of behandelaar van uw keuze.
  • Kijk voordat u een afspraak maakt of kiest voor de budget variant eerst in de zorgvergelijker bij welke geselecteerde ziekenhuizen en zorgverleners u de behandeling vergoed krijgt.
  • Als u niet naar een van de geselecteerde ziekenhuizen of gecontracteerde zorgverleners gaat, betaalt u een deel van de kosten zelf. Zilveren Kruis en Pro Life betalen in dit geval 75% van het gemiddeld door hen gecontracteerde tarief.
  • Bij VGZ kunt u met de basis keuze bij dezelfde ziekenhuizen terecht als met de ruime keuze. Indien u zorg afneemt bij een niet gecontracteerde zorgverlener, wordt 70% vergoed (bij de ruime keuze is dit 80%).

Breng uw collega's op de hoogte

Om collega’s te informeren over de zorgactie, kunt u hier een voorbeeldtekst downloaden. 

Wilt u nog wat weten?

Bekijk ons overzicht met veelgestelde vragen hier. Als u nog vragen heeft, bel of mail dan gerust met of Lex Joosten.

Vragen of opmerkingen?

afbeelding van Lex Joosten
teamleider Voordeeldiensten & Verenigingszaken
0348 74 44 35