U bent hier

Printen voor scholen

Printen voor Scholen:

  • ontzorgt
  • bespaart
  • verbetert

Persoonlijk en professioneel naar het beste aanbod voor scholen!

 

Voor het onderwijs is het vaak moeilijk de juiste, specifieke ict-, inkoop- en marktkennis in huis te halen. Daarvoor is Printen voor Scholen een uitkomst. We zijn ermee gestart in 2014, na het succes van Energie voor scholen.

We bieden onze leden met Printen voor Scholen de best passende professionele begeleiding naar een nieuw printcontract, van vrijblijvend advies tot aan een complete aanbesteding. We combineren onze kennis van het onderwijs en van inkoop met de marktonafhankelijke materiedeskundigheid van DocuVision. Samen maken wij Printen voor Scholen dé inkoopoplossing voor scholen!

Onze dienstverlening

1. Quick scan

Printen voor Scholen staat ervoor om op persoonlijke wijze de inkoop van printers en multifunctionals op maat te begeleiden. Onze unieke aanpak is niet alleen wat ons onderscheidt, maar ook wat ons succesvol maakt. Wij bieden een breed scala aan diensten om scholen en schoolbesturen, te helpen bij het komen tot de best mogelijke en financieel meest aantrekkelijke uitkomst voor de nieuwe inrichting van hun afdrukomgeving.

Een belangrijk onderdeel van onze werkwijze is het uitvoeren van een QuickScan. Hierdoor kunnen we vooraf bepalen welke inkoopprocedure (toetsing rechtmatigheid) doorlopen moet worden. Voor de scholen die niet Europees hoeven aan te besteden zal een meervoudige onderhandse aanbesteding of offerte uitvraag worden verzorgd. Europese aanbestedingen verlopen via het Negometrix portal van Printen voor Scholen.

2. Inkoopadvies

De markt van afdrukapparatuur en aanverwante oplossingen is voor de meeste schoolbesturen en scholen ondoorzichtig en complex. Omdat inkoop van de apparatuur maar eens in de vijf of zes jaar plaatsvindt is het voor schoolbesturen en scholen onmogelijk de benodigde expertise in eigen huis op te bouwen.

De jarenlange ervaring die wij hebben in het onderwijsveld en de bijzondere positie die wij daar binnen hebben, maakt dat wij volledig onafhankelijk kunnen adviseren en inzicht geven in de actuele mogelijkheden.

Met Printen Voor Scholen tillen we schoolbesturen en scholen naar het gewenste ambitieniveau van hun inkooptraject, door creatief, transparant en oplossingsgericht te werken. Of het nu gaat om een adviestraject, een onderhandse of Europese aanbesteding, we hebben ruime ervaring met allemaal.

3. Aanbesteding

Met Printen voor Scholen willen we je maximaal ontzorgen en helpen bij het vinden van de juiste partner tegen de juiste voorwaarden. We adviseren je van A tot Z.

ICT is steeds vaker het hart van je onderwijsorganisatie. Verstoring van het onderwijsproces is ongewenst. Bovendien is ICT uitermate complex. Het is dan ook zaak niet over één nacht ijs te gaan bij bijvoorbeeld de samenstelling van het pakket van eisen of de selectie van een nieuwe leverancier. Wij helpen je bij het vinden van de juiste match met de juiste partner tegen de juiste voorwaarden.

We hebben ruime ervaring met Europees aanbesteden en kunnen je daarin volledig begeleiden. Een gedegen inventarisatie, ons beproefde bestek, een voor jou op maat gemaakt pakket van eisen en een dosis creativiteit zijn enkele ingrediënten die de afgelopen jaren gezorgd hebben voor een juiste fit en een betere dienstverlening voor onze klanten tijdens de contractperiode.

Reviews

"Bij het doorlopen van onze vorige Europese Aanbesteding Multifunctionele afdrukapparatuur heb ik slapeloze nachten gehad over de inhoud van het Programma van Eisen en het uitsluiten van eventuele marktpartijen. Met de specifieke marktkennis van Printen voor Scholen is bij deze aanbesteding een degelijk Programma van Eisen opgesteld, met als resultaat vier professionele inschrijvingen. Dit gaf mij veel rust en vertrouwen!" Tom Graumans, directeur huisvesting & beheer, CSG De Waard

"Printen voor Scholen bied je een combinatie van specialistische materiedeskundigheid en kennis over het goed doorlopen van een aanbestedingsprocedure. Het resultaat is een prima partnership met onze nieuwe leverancier die bovendien ook nog heeft geleid tot een aanzienlijke kostenbesparing. De samenwerking met Printen voor Scholen kan ik daarom iedereen van harte aanbevelen." Astrid Evers–de Bruin, financiën, beheer/huisvesting, privacy, SPCO Groene Hart

 

Vragen of opmerkingen?

afbeelding van Lex Joosten
teamleider Voordeeldiensten & Verenigingszaken
0348 74 44 35