U bent hier

Onderhoud vastgoed tegen een gegarandeerd budget

  • Profiteer van kwantumkortingen
  • Gegarandeerd onderhoudsbudget
  • Restitutie overwinst vanaf 3 jaar

Vraag informatie aan

Onderhoud voor scholen kan en moet simpeler en voordeliger. Daarom is Verus de samenwerking aangegaan met bouwmanagement- en adviesbureau Versluis. Dankzij hun pakket ‘Slim Onderhoud’ onderhoudt u uw vastgoed voor een gegarandeerd budget.

Een streep door achterstallig onderhoud!

Veel schoolgebouwen hebben achterstallig onderhoud. Dit kan leiden tot een slecht binnenklimaat en tot grote tekorten op de onderhouds- en huisvestingsbegroting van schoolbesturen. Tel daar de bezuinigingen bij op en het zal u niet verwonderen dat onderhoud steeds vaker op de lange baan wordt geschoven.

De hoge kosten voor onderhoud van vastgoed

Een ander veelvoorkomende situatie is die van besturen en scholen die teveel betalen voor het onderhoud van hun vastgoed. Ze kennen de markt niet goed genoeg of hebben slechte prijsafspraken gemaakt. Bovendien werken ze op kleinere schaal dan een bedrijf als bouwmanagement- en adviesbureau Versluis.

Slim Onderhoud: want onderhoud kan slimmer!

Versluis heeft Slim Onderhoud ontwikkeld vanuit een bewuste bedrijfsethiek. Net als Verus vindt het bedrijf dat onderwijsmiddelen moeten worden ingezet voor onderwijs aan leerlingen en niet voor bouwbedrijven. Versluis bestaat inmiddels ruim 10 jaar en werkt met zo’n 15 medewerkers aan vastgoed op de gebieden bouw- en procesplanning, bouw- en procesmanagement, beheer en onderhoud.

Transparant georganiseerd

Slim Onderhoud is transparant georganiseerd en heeft de volgende doelstelling:

  • Scholen en besturen ontzorgen
  • Onderhoud binnen budget volgens het Meerjaren Onderhoudsplan (MOP) uitvoeren
  • Kwaliteit van de uitvoering van de onderhoudswerkzaamheden waarborgen
  • Directe en indirecte kosten te verminderen
  • Het onderhoudsproces naar een hoger plan tillen door heldere communicatie

Hoe werkt Slim Onderhoud?

Bouwmanagement- en adviesbureau Versluis gebruikt het Meerjaren Onderhoudsplan (MOP) voor de onderhoudswerkzaamheden voor een bepaald jaar uit te herleiden. Alle werkzaamheden uit dit jaarplan worden uitgevoerd voor een gegarandeerd budget, waardoor u precies weet waar u aan toe bent.

U hoeft zich niet langer zorgen te maken over het onderhoud van vastgoed. Versluis besteedt het onderhoud zoveel mogelijk uit aan lokale en regionale partijen. Voor groot onderhoud contracteert het bedrijf landelijke partijen om zo kwantumkortingen te kunnen bedingen.

Versluis borgt de kwaliteit en rapporteert over de status van werkzaamheden. Bovendien heeft iedere school een vaste contactpersoon bij Versluis, naast de Servicedesk voor reparatieverzoeken.

U heeft geen kostbare overbodige overleggen, aanbestedingen en controles meer. In plaats daarvan heeft u lage onderhoudskosten en een duidelijk aanspreekpunt in de vorm van Slim Onderhoud.

Jaarlijks krijgt u een overzicht van de uitgevoerde onderhoudswerkzaamheden en een financiële evaluatie. Verus controleert bovendien de projectadministratie voor maximale transparantie.

Extra voordeel voor Verus-leden

Onze leden profiteren van onze mantelafspraken met Versluis. Besturen en scholen die zich aanmelden voor Slim Onderhoud krijgen naar een vastgesteld onderhoudsbudget ook restitutie van de zogenaamde overwinst, ingaande op het 3e jaar van deelname. Alle winst voor Versluis die hoger is dan 3% wordt aan de opdrachtgever gerestitueerd, mits de balanspositie van Versluis dit toelaat.

Vragen of opmerkingen?

afbeelding van Lex Joosten
teamleider Voordeeldiensten & Verenigingszaken
0348 74 44 35

"Maar ik stel nog het meeste prijs op de deskundigheid over het onderhoud waarover wij nu kunnen beschikken. Die hebben wij gewoon niet in huis."

Wally Marchand, voorzitter CvB Educare, Harderwijk