U bent hier

Blogs

Vorige week verscheen de 200e Staat van het Onderwijs. Een publicatie die opnieuw veel stof deed opwaaien. Nu waren het vooral de grote verschillen tussen scholen die volop aandacht kregen. Een minder in het oog springend onderwerp was het grote verschil in schoolloopbaan tussen kinderen met vergelijkbare resultaten op de eindtoets, maar met verschillende achtergronden.

In een achterliggend technisch rapport over gelijke kansen wordt beschreven wat de effecten op de schoolcarrière van leerlingen zijn van:

Wilde je altijd al graag de beste zijn? Vond je het belangrijk een hoger cijfer te halen dan je buurman of –vrouw? En wil je nu dat jouw school de beste is van de wijk, stad of liefst van het land? Ben je altijd op zoek naar nieuwe kansen? Grote kans dat je gedreven wordt vanuit oranje.

Dit is de tweede blog in een serie over de zes drijfveren van Management Drives

Mensen met oranje als eerste drijfveer willen vooruitgang, resultaten en prestaties laten zien. Ze zijn competitief ingesteld en gericht op doelen en succes. Voor hen geldt “willen = kunnen”. 

Het is de berichtgeving die je wist dat zou komen in de week voor Pasen: Christelijke en katholieke scholen zwakken paasviering af om islamitische ouders te behagen. Woorden als ‘afzwakken’ en ‘aanpassen’ illustreren het inmiddels welbekende frame: Nederland levert zijn identiteit uit aan de islam. Gelukkig hebben we de VVD en de PVV nog, die pal staan voor het onversneden paasfeest.

Niet alleen uw leerlingen doen over een paar weken hun eindexamen maar ook u als werkgever doet aan het einde van het tweede jaar loondoorbetaling bij ziekte een examen.
Samen met uw zieke werknemer welteverstaan. De beoordelaar van het examen is niet een docent van een andere school maar het UWV. Het examen dat u inlevert is het re- integratieverslag.

Carla Rhebergen vertelt een sprookje. Deze week hoofdstuk 3: Vergaderingen van de Raad van Licht en Wilfred

Is het niet frappant dat de onderwijsinspectie elk jaar weer lawaai weet te maken? In haar Staat van het onderwijs serveert ze elk jaar een groot stuk vlees dat zij de hongerigen toewerpt. Of een glimmende bal wordt het veld op geschopt, waar onze pupillen lange tijd zoet mee zullen zijn. De inspectie heeft er een circus van gemaakt, dat elk jaar met een nieuwe attractie moet komen, wil ze niet overbodig worden verklaard.

Pagina's